Охрид (Ohrid)

Ако търсите в интернет снимки на Македония, търсачките задължително ще ви предложат поне няколко снимки на Охрид. Обикновено това са снимки на църкви на фона на ослепително синьо езеро. Каноничен пейзаж, който обаче не е банален – напротив, предизвиква маса впечатления и призовава към пътешествие.

Местното езеро е един от магнитите, които привличат туристите в този малък град с около 60 хил. население. Останалите около стотина магнитчета са православните храмове, построени от ІХ  до ХІV в. . Самият град се появява през VІ век преди новата ера.

По търговската улица на града

В Охрид живеят две известни семейства, които са се прославили с производството на изделия от перли – това са Талеви и Филеви. Знанията и уменията в тази дейност се предават в семействата от поколение на поколение. В магазините им могат да се закупят красиви обеци, брошки, колиета.

Интерес представляват  и националните музикални инструменти, бижутата, изделията от дърво и мед. Често туристите купуват и дискове с македонска музика, изпълнена от местни певци.

Старият град – невероятен дух, очарование и обаяние

Скопие (Skopje), Охрид (Ohrid) в Pinterest

Мария Гуленова

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s